Bekabeld vs. Draadloos

Vaak krijgen wij de vraag naar draadloze systemen, aangezien de talrijke draadloze technologische toepassingen de dag van vandaag. Maar is een draadloos beveiligingssysteem wel zo veilig ?

Vaak krijgen wij de vraag naar draadloze systemen, aangezien de talrijke draadloze technologische toepassingen de dag van vandaag. Maar is een draadloos beveiligingssysteem wel zo veilig ?

Draadloos

Bij draadloze systemen worden radiofrequenties gebruikt om signalen te zenden tussen de detectoren/magneetcontacten en de centrale. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat de installatie sneller verloopt, er moeten namelijk geen kabels getrokken worden. Ook is het eenvoudiger als er een detector verplaatst moet worden. De nadelen zijn echter dat er heel wat factoren zijn die invloed hebben op de signaalsterkte en die storingen kunnen veroorzaken in het systeem. Ook de batterijtjes van de draadloze componenten moeten jaarlijks vervangen worden (wat een extra kost met zich meebrengt).

Bekabeld

Bij bekabelde systemen worden alle onderdelen van het systeem met elkaar verbonden via alarmkabel, wat voor een betrouwbaardere verbinding zorgt. Er zijn geen batterijen die moeten vervangen worden in de detectoren of klavieren. Het nadeel is natuurlijk dat de installatie wat langer duurt en dat er in een bestaande woning soms moeilijk nog esthetisch kabels kunnen voorzien worden als deze niet voorzien werden in de ruwbouwfase.

Besluit

Wij zullen altijd kiezen voor een bekabeld alarmsysteem als dit mogelijk is. Waar geen bekabeling meer mogelijk is, proberen wij een hybride systeem voor te stellen, dus een combinatie van een bekabelde centrale met draadloze componenten voor het beste van beide.

Nog vragen ?
Contacteer ons om te kijken hoe we je kunnen helpen.