BRANDBEVEILIGING

Hoe sneller brand gedetecteerd kan worden, hoe geringer de schade. Om uw woning of bedrijf, maar vooral uzelf (en uw gezin) te beschermen tegen brand kunt u opteren om naast inbraakdetectoren ook branddetectoren aan uw alarmsysteem te koppelen. Deze detectoren worden dan op dezelfde manier verbonden en u wordt ter plaatse via de sirenes en op afstand via pushmelding of aansluiting via de meldkamer verwittigd.

Voor uitgebreidere systemen maken we gebruik van een branddetectiesysteem. Deze systemen zijn meestal voorzien voor een groter aantal detectoren, dit zijn analoog adresseerbare centrales. Bij deze centrales heeft iedere component een uniek adres en is het in geval van een brand of storing op één of meerdere toestellen onmiddellijk duidelijk waar het probleem zich precies bevindt.

Deze meldingen zijn steeds rechtstreeks op een touchscreen display af te lezen (bv. in een receptie van een hotel, of aan de balie van een bedrijf) of via software voor uitgebreidere systemen. Recent werden de centrales ook voorzien van een cloud-functie waarbij het volledige branddetectiesysteem via een app kan worden beheerd.