INBRAAKBEVEILIGING

Een alarmsysteem is geen standaardpakket en verschilt van woning tot woning, van bedrijf tot bedrijf. Afhankelijk van uw wensen, stellen we steeds een systeem op maat voor.

Een alarmsysteem bestaat uit

  • een centrale (het hart van het systeem)
  • één of meerdere codeklavieren om uw systeem te bedienen,
  • verschillende detectiepunten (bewegingssensoren, magneetcontacten, branddetectoren, gasdetectoren, waterlekdetectie,…..)
  • en ook de alarmgeving (sirene, flitslicht of andere vorm van melding), eventueel gekoppeld aan een mistgenerator

Het systeem kan dus een inbraak maar ook brand, gas of water detecteren.

In geval van afwezigheid wordt u verwittigd via een pushbericht van uw alarmsysteem of kunt u telefonisch verwittigd worden, door middel van een aansluiting op een meldkamer. Bij problemen of een inbraak- of brandalarm stuurt uw systeem dit onmiddellijk door naar deze meldkamer die permanent bemand is met operatoren. Zij behandelen de binnenkomende signalen, verwittigen de nodige contactpersonen en eventueel de hulpdiensten. Zo kunt u steeds uw woning of bedrijf met een gerust hart verlaten. Zelfs bij langdurige afwezigheid (bv. vakantie) kunt u tijdelijk andere contactpersonen doorgeven of beroep doen op een interventiedienst die in uw plaats een oogje in het zeil houdt.

Onze systemen zijn met de nieuwste technologieën uitgerust, zoals ingebouwde doormelding via TCP/IP en GPRS, touchscreen klavieren (minimalistisch of 7” voor een weergave van gekoppelde camera’s en videofoon), domoticasturingen met programmeerbare scènes en acties voor sturing van verlichting, garagepoort, hekken, deuren, enzovoort. Ook integratie met IP camera’s binnen en buiten is mogelijk of koppelingen met KNX, Control 4, Crestron, Google home, Alexa…

Zo is het alarmsysteem niet enkel een inbraak- of branddetectiesysteem, maar kunnen heel wat meer dagelijkse zaken via het systeem beheerd worden. Denk maar aan ingebouwde temperatuursensoren in sirenes voor een weergave van binnen- en buitentemperatuur, luchtvochtigheid, ingebouwde noodverlichting in geval van stroompanne, zelfs energiemodules waarbij u kunt aflezen hoeveel uw zonnepanelen opwekken of wat de grootste verbruikers zijn op het net, u kunt zelfs toestellen op afstand aan- en uitschakelen,…

Kortom, een veelzijdig en uiterst gebruiksvriendelijk alarmsysteem.